Te är det nya svarta

I samma takt som var man äger en egen espressomaskin för hemmabruk, och baristor i olika TV-soffor kåserat en gång för mycket över kaffebönors olika karaktär och blandning, har teét blivit trendigt. Den klassiska antitesen?

Te framhålls som både välbefinnande och hälsosamt. Själv har jag tröttnat på dåligt tillredd espresso och dukar hellre upp after noon tea om helgerna. Förutsägbart? Visst. Men härligt avkopplande och rogivande.

Det har öppnat en charmant te-butik på Liljeholmstorget, Chai The & Kaffehandel. Där hittar man säsongsfavoriter med inbjudande namn som Rooibos Heta Stunder (Rooibos med chili, kardemumma, kanel, kryddnejlika och svartpeppar. Innehåller antioxidanter.) Vintersaga (Svart te med äpple, mandel och kanel med arom av apelsin och citron.) Masala Chai (Svart te Assam CTC med kardemummakärnor, ingefära, kryddnejlika, kanel  och grön hel kardemumma.)

Passar super som julklapp till bästa vännen eller kanske mormor. På Chai The & Kaffehandel säljer man också kaffe och underbara praliner.

/ Sophia

Bild: Anna Kraitz Tekanna, Lust och kopp, You

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: