Det var i grevens tid det blev ett klipp

Håret var i urusel kondition när jag gick förbi Nikita Hair Shop på Liljeholmstorget för att rädda vad som räddas kunde med en inpackning. Tjejen i kassan stirrade på mina kluvna toppar frågade om jag inte skulle passa på att klippa mig. Hmmm. Louise hade tid. 40 minuter senare hade “risig kulturtant” förvandlats till lyckliga lockar.

Louise berättar: På hösten, och tiden precis innan vintern, brukar håret ofta bli extra risigt, kännas torrt och sprött och gärna bli statiskt. Då tror ofta folk att håret är slitet, men det är fel. Med rätt hjälp och massa fukt så behöver du inte klippa av topparna utan det räcker med att behandla dem! (Det gällde dock inte mig, den här gången.) Jag bad Louise tipsa om några bra produkter för vintertrötta hår så här i mösstider.

TIGI + Sebastian

Sebastian – Hydre / Shampo och balsam. Återfuktar det trötta håret, dämpar frizz och ger det mer kraft samtidigt som det bevarar färgen.

TIGI S-factor “Serious” conditioner with sunflower seed oil/ Inpackning. En inpackning är ett måste så här års. Att håret blir statiskt beror det på att det är väldigt torrt och saknar fukt. “Serious” conditioner kan få vilket trött hår som helst att vakna till liv. Håret blir otroligt glansigt med en “pärlemoreffekt”. Låt inpackningen sitta i 10-15 min för bästa effekt.

TIGI S-factor Smoothing lusterizer / fön- & stylingprodukt. För att få det mest bångstyriga håret att lugna ner sig och bli glansigare och slätare. Det är en fönprodukt som även kan användas som styligprodukt för ännu mer glans. Har en även den en pärlemoreffekt som glittrar fint.

Bedhead+SP

TIGI BED HEAD Foxy curls contour cream. Lockiga hår mår som sämst under vintern och behöver massor av kärlek, omtanke och ännu mer fukt än ett rakt hår. Man behöver helt enkelt en hel serie produkter för att de håret vad det behöver. Det beror på att hårstråna fastnar i varandra och torkar därför ännu lättare ut. Foxy curls contour cream dämpar frizz och kontrollerar lockarna samtidigt som det återfuktar och ger glans. Dessutom doftar TIGIs produkter otroligt härligt.

TIGI BED HEAD Headrush /Glans spray. Om håret har fått den fukt det behöver, men känns glaslös och trist kan man fuska lite med Headrush glas spray. Helt underbar stylingspray som aldrig blir fet som vissa glanssprayer kan bli. Den doftar underbart och gör håret glansigt och rörligt. Varning för halt badrumsgolv bör utfärdas.

WELLA SP (System Professional) Infusions. Gör en skräddarsydd inpackning för just ditt hår hos en frisör. Frisören väljer mellan olika inpackningar och olika infusions, som är koncentrerade oljor med maximal effekt, för att just ditt hår ska få vad just det behöver. Infusions är helt nytt för Wella SP, och lanserades för några veckor sedan och är toppen hälsar Louise. Det låter helt lysande tycker jag som bokar in mig nästa vecka.

Nikita Hair Shop ligger på plan 1 på Liljeholmstorget och har öppet alla vardagar till 22.00.

/Sophia

Nikita hair shop

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: