Kvarteret bubblar av positivism

Det finns över 200 miljoner bloggar i världen och 54 procent av dem postar dagligen inlägg eller tweets. Så också i vårt kvarter. Inför, under och efter invigningen av Liljeholmstorget har det twittrats, bloggats och facebookats som aldrig förr. Några är kritiska, några har saker som de vill förändra och förbättra, men väldigt många bubblar av positivism inför att det öppnat en ny modern galleria i kvarteret. Jag tycker att det är superkul och läser inläggen så ofta jag kan. Här är ett axplock:

Twitter

”@daysfade åhh, jaa! 😀 dude, Ica Kvantum i nya köpcentret vid Liljeholmen har en MEGAhylla med glutenfritt 😉 OCH Monster! *WRAAA*”

twitter.com/maxiemadness

”Utforskar min närmaste galleri, nyöppnade Liljeholmstorget. Nöjd.”

twitter.com/FredrikStanser

“Checking out the new mall @ Liljeholmen, Stockholm! Wonderful!”

twitter.com/tovelind

”Precis varit och kikat på nya centrumet i liljeholmen. Stort och snyggt men galet mycket folk! :)”

twitter.com/tops

”Kollade in nya gallerian i Liljeholmen. Mest kedjorna. Och Stadsmissionen. Köpte silverfat och -kanna. Eller iaf silverfärgade.”

twitter.com/Lollo_G

Bloggar

Erik “Semlan” Klings blandade intryck

”Fann att den stora ICA på källarplanet hade ett smaskigt ostutbud med manuell betjäning, hoppas de fortsätter med bemannad charkdisk.”

Läs mer här

Bo på Ormberget

”Det av många efterlängtade centret har åtskilligt att erbjuda, bland annat ett 90-tal butiker, ett stort systembolag, ett apotek i nya lokaler, flera restauranger och kaféer, ett Ica Kvantum (som förhoppningsvis kan sätta lite press på Konsums höga matpriser), parkeringsplatser i ett stort underjordiskt garage med mera.”

Läs mer här

Växtvärk – en stadsdels födelse

”Det var en snygg galleria, det ska medges. Stor, öppen och futuristiskt designad med böljande våningsetage i svepande former.” ”En annan smart grej är den entré som tar dig direkt från tunnelbanans plattform och in i gallerian. Något liknande har jag aldrig sett tidigare.”

Läs mer här

Stella *By* Stardust

Okej, jag är kanske lite färgad. Men jag tycker verkligen att Liljeholmens nya galleria – Liljeholmstorget – var himla bra! Alla stora kedjor fanns där i form av fräscha butiker. Kedjorna var dock inte allt som tur är – det blir ju lätt lite trist då – utan även några butiker med ‘roligare’ utbud fanns. Dressroom, Therlunds och Perfect Lifestyle var alla snygga butiker med lite roligare utbud och märken.

Läs mer här

Aktuellt från Hamilton
Stockholms miljö- och trafikborgarråd skriver:

”Finska Citycon har här byggt ett centrum med bostäder, affärer och arbetsplatser som är direkt anslutet till tunnelbanan. 41.000 personer byter färdmedel här varje dag. En enorm potential för detta välplacerade miljövänliga center. Bygget är förmodligen norra europas miljövänligaste köpcentrum.”

Läs mer här

Facebook (Liljeholmstorget – I ditt kvarter, 107 medlemmar)

Anna Binnquist

”Efterlysning: Såg en tjej i världens snyggaste klänning i Gallerian idag. Jag tror hon jobbar där. Gick runt runt men kunde inte hitta henne (måste ju ha reda på varifrån klänningen kommer) Hon hade rockabillystil och hade en sailorklänning…”en fika på Vivels och bara satt och njöt. Köpte lite nygammalt från Stadsmissionen som också har en stor butik där 600 kvm. Inte illa med egen ingång från hörnet mot Södertäljevägen.

Inger Björklund

”Dag 2 på Gallerian var lite lugnare. Inte lika mycket trängsel som invigningsdagen. Kunde gå runt och kolla alla affärer och kafeer o restauranger helt enkelt lokalisera mig hur det såg ut. Arkitekten har verkligen lyckats med sitt arbete. Tog sedan en fika på Vivels och bara satt och njöt…”

//Jens

invigningen 4

Foto: Hans-Erik Nygren
Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: