Knattepatrullen: Höstens hetaste leksaker

Lider du också av kalasnoja och presentångest varje gång barnens kusiner och kompisar fyller år? Vad ska man köpa? För hur mycket? För mig är detta i alla fall ett stressmoment. Ska man handla för 50, 100 eller 150 kronor? Räcker det med att rita en teckning eller tälja till något snajdigt i snickarboden? Det gör det säkert. Men jag känner i alla fall att jag vill ha koll på vad som gäller hos kidzen. Bara för att…ja ha koll. Så jag trummade ihop en knattepatrull bestående av Tom 5 år, Max 6, Fanny 7, Maya 7, Adam 8 och Felix 9 och skickade in dem på BR Leksaker med 150 kronor var. Det här köpde dom:

Femårige Tom, rusade med skygglappar direkt till legoavdelningen. Det rådde inget snack om att han visste var den låg. Siktet var tydligt inställt på Lego Power Miners. Det fanns massor att välja på, men Tom hade björnkoll på att hans 150 kronor räckte till en låda Lego Power Miners Crystal King (8962) för 149,50. En liten bankir i vardande…?

Max, 6,  styrde lika bestämt stegen till den välfyllda hyllan med Bakugan Battle Brawlers. Han hittade ett trepack Bakugan för 149,90 och berättade att han trodde de tre färgade kulorna innehåll mycket G, och jag såg ut som ett stort frågetecken. Uppenbarligen är det i alla fall hårdvaluta på skolgården just nu.

Fanny, 7, passerade både Lego och Bakugan-hyllorna och såg sig omkring lite mer. Till slut fastnade hon för en glassbar från Hello Kitty (532379) och såg väldigt nöjd ut över sitt beslut.

Maya, även hon 7, var den som letade längst innan hon bestämde sig. Ett tag höll hon i Bakugan, sedan i Pokémon, sedan i ett gosedjur, sedan letade hon efter en skateboard som var nedsänkt till 149 kronor, innan hon till slut fastnade för ett enpack Bakugan för 89,90 samt en bunt Pokémonkort (Rising Rival) för 54,90.

Åttaårige Adam for runt i butiken som the tasmanian devil och inte blev det mindre fart när han hittade en skateboard för 149 kronor. (han tog det sista reaexemplaret framför nosen på Maya). Adam strålande av lycka och struntade fullkomligt i att det var en sommarleksak och att det snart börjar snöa.

Felix, 9, bekräftade att Lego funkar för många åldrar. Han kikade lugnt och metodiskt runt i butiken innan han tog sig till Legohyllan och valde med omsorg ut Lego Power Miners Granite Grinder (8958) för 129,50 och stoppade en tjuga i fickan till lördagsgodis.

Så gick det alltså till när jag släppte loss sex kidz från fem till nio år med 150 spänn på fickan i en BR-butik. Det gav i alla fall mig lite mer koll på vad som gäller. Deras influenser känns väldigt mycket cartoon network-reklam och det är lite skrämmande. Men det är ifrån druckna och barn man får höra sanningen. I deras värld är det detta som ”äger fett” i höst:

Lego Power Miners Crystal King (8962) för 149,50

Bakugan Battle Brawlers (3-pack) för 149,90

Hello Kitty Glassbar (532379)

Bakugan Battle Brawlers (enpack) för 89,90

Pokémonkort (Rising Rival) för 54,90

Skateboard för 149 kronor

Lego Power Miners Granite Grinder (8958) för 129,50

/ Jens

Knattepatrullen

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: